Hami's Garage

Ruoki päätäsi positiivisilla ajatuksilla

Lepoa Hangossa

Vietimme rauhallisen lepopäivän turvallisessa satamassa. Kävimme myös kokeilemassa purjehtimista Hangon eteläpuolella ja se tuntui hyvältä. Kokemusta rikkaampana olisimme valmiit kokeilemaan etenemistä myös purjein kun huomenissa aloittaisimme viimeisen etapin kohti kotisatamaa.

Uki - Hanko

Lähtötankkaus ja ei muuta kuin menoksi. Sää oli hyvin eilisen kaltainen. Tuuli puhalsi keulasta ja kone rallatti menemään. Mussalon sillan ali oli tarkoitus päästä. Myyjä kertoi maston olevan joku kymmenisen metriä ja vedenrajasta maston jalkaan on toista metriä. Hiukan tiirailtiin maston kärkeä kun siltaa alitettiin, hyvin tuntui mahtuvan. Matka sujui hienosti ja jokaisen sataman tasalla tuntui että ehkä seuraavaan, kunnes mainitsin Kittelle että eikös olisi kiva päästä saunaan vaikkakin myöhään - no joo - sateessa ja tuulessa 90 merimailia ja saunaan, jeeee. Menihän siinä yli 15 tuntia, mutta entäs sitten. Saavuimme Hangon merivartioasemalle ti. 00:35 ja saunottiinhan me.

Ensipurjehdus Pori - Uki

Olimme saapuneet lähtösatamaan lähtöä edeltävänä päivänä varustelemaan ja sisustamaan ostamaamme venettä. Hyvin ja lyhyesti nukutun yön jälkeen alkoi pitkä kotimatka Porin Makholman kaislikosta kohti Espoon Kivenlahden kotisatamaa. Purjehduskokemusta meillä oli yhteensä alle kaksi tuntia. Se ei meitä haitannut. Päätimme vain, että se tulisi olemaan seuraava taito jonka opimme.
Matka alkoi viileähkössä ja tuulisessa 11 m/s säässä kohti kotia. Veneestään haikeana luopunut myyjä ehdotti lyhyttä ensimmäistä etappia ja yöpymistä ajoissa jossain muutaman tunnin ajon jälkeen.
Keulasta puhaltava tuuli ei houkutellut kokeilemaan purjeiden nostoa ja luovimista halki vaahtopäiden, joten jatkoimme suosiolla moottorilla. Saavuimme Uudenkaupungin Pakkahuoneen satamaan klo 22. Olimme taittaneet 60 merimailin matkan kymmenessä tunnissa, eikä myyjä tahtonut uskoa sitä kun soitin ja kerroin olevamme turvallisesti Pakkahuoneen laiturissa. Pieni iltapesu, veneen ihastelua laiturilta ja nukkumaan.